Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach

516 815 714
516 816 296

infolinia: 700  - 1500
od poniedziałku do piątku

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Miód rzepakowy

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rawa Mazowiecka

Powiat Rawski / Gmina Rawa Mazowiecka

Uznawany jest za jeden z najsłodszych miodów.

Powstały w procesie zapylania rzepaku miód rzepakowy jest kremowy i niemal biały. To, obok wyraźnego zapachu, jego najbardziej charakterystyczna cecha.

Najszybciej ulega krystalizacji i zawiera nawet 80% cukrów. Miód rzepakowy jest łatwo przyswajalny. Polecany jest osobom z nadciśnieniem oraz z problemami układu trawiennego.

Właściwości miodu rzepakowego:

Dzięki właściwościom regeneracyjnym doskonale wpływa na rekonwalescentów i osoby obciążone wysiłkiem psychofizycznym.
Miód rzepakowy zawiera garbniki, olejki eteryczne, flawonoidy, witaminy i minerały. Znajdziemy w nim bor niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz do prawidłowego funkcjonowania tarczycy i śledziony. Nie brakuje w nim witamin z grupy B oraz witamin K i C. W składzie miodu rzepakowego są potas, magnez, kwasy fenolowe i żelazo przyswajalne przez organizm na poziomie ponad 60%. Jest on źródłem łatwo przyswajalnej energii – głównie z glukozy. Idealnie sprawdza się przy zmęczeniu, osłabieniu i przy dużym wysiłku fizycznym. Jest on świetnym i co najważniejsze naturalnym wspomagaczem odporności. Wspiera układ krwionośny, pomaga zwalczyć przeziębienie i grypę. Usprawnia funkcjonowanie wątroby i pęcherzyka żółciowego oraz wspiera leczenie schorzeń wątroby.

Miód rzepakowy idealnie sprawdza się jako zdrowszy zamiennik cukru.